آشپزی

خورش خلال مجلسی

Image result for ‫خورش خلال‬‎

خورش خلال بادام

خورش خلال یکی از خورش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که متعلق به شهر کرمانشاه می باشد. مواد اصلی تشکیل دهنده خورش خلال عبارت از گوشت خورشتی ، خلال بادام و زرشک هستند. در شهر کرمانشاه این خورش به همراه روغن کرمانشاهی تهیه می شود. با مواد لازم ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ نفر خورش خلال بادام تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه خورش خلال در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم خورش خلال
گوشت خورشتی۵۰۰ گرم
زرشک سیاه۱ لیوان
پیاز۱ عدد
خلال بادام۱۵۰ گرم
کره۱ قاشق غذاخوری
زعفران۱ لیوان
چوب دارچین۱ تکه
زردچوبهبه میزان لازم
فلفل سیاهبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم

خورش خلال بادام کرمانشاه

ابتدا پیاز را در قابلمه ای که برای خورش در نظر گرفته ایم به صورتی نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن تفت می دهیم. سپس مقداری زردچوبه به پیاز می زنیم و در ادامه گوشت خورشتی را پس از خرد کردن به قابلمه اضافه می کنیم.اندازه گوشت های موجود در خورشت خلال باید تقریبا نصف گوشت قورمه سبزی باشد. تفت دادن را ادامه می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند سپس رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه می کنیم. پس از اینکه مواد را به خوبی تفت دادیم ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم.پس از اضافه کردن آب درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت به آرامی شروع به پختن کند. در مرحله بعد باید خلال های بادام را بخیسانیم تا کمی نرم شوند. برای تهیه خورش خلال بهتر است که از خلال های درشت استفاده شود.

خورش خلال برای 8 نفر

Related image

خورش خلال خاله خانم

حدود ۱۰ دقیقه خلال های بادام را داخل آب گرم قرار می دهیم تا نرم شوند. پس از اینکه ۱۰ دقیقه تمام شد خلال های بادام را در یک لیوان زعفران دم کرده قرار می دهیم. نیاز نیست مقدار زیادی زعفران بریزید ولی آب آن باید زیاد باشد تا تمام خلال ها براحتی در آن قرار بگیرد.صبر می کنیم تا آب خورش تبخیر شود و مقدار کمی آب در خورش بماند. در این مرحله خلال بادام را به همراه زعفران دم کرده و چوب دارچین به خورش اضافه می کنیم. اجازه می دهیم حدود ۳۰ دقیقه خورش روی حرارت باقی بماند.در مرحله پایانی زرشک را در کره تفت می دهیم سپس آنرا به خورش اضافه می کنیم و حدود نیم ساعت دیگر با حرارت ملایم اجازه می دهیم خورش جا بیفتد. پس از پایان یافتن ۳۰ دقیقه چوب دارچین را از خورش خارج می کنیم و نمک و فلفل خورش را اندازه می کنیم. سپس خورش را به همراه برنج سرو می کنیم.

خورش خلال برای 20 نفر

شاید بخواهید بدانید چرا از پودر دارچین در خورش استفاده نمی کنیم. دلیل این امر این است که پودر دارچین باعث بد رنگ شدن خورش خلال می شود. برای همین از چوب دارچین در خورش خلال استفاده می کنیم که بتوانیم در پایان آنرا از خورش خارج کنیم.برای اینکه عطر و طعم بهتری داشته باشیم می توانیم به خلال های بادام در زمان خیس خوردن کمی گلاب اضافه کنیم. اگر تمایل داشته باشید می توانید مانند خورش قیمه چند لیمو عمانی هم برای طعم دادن به خورش خلال به آن اضافه کنید.




برچسب ها: خورش خلال، خورش خلال بادام، خورش خلال مجلسی، خورش خلال بادام کرمانشاه، خورش خلال برای 8 نفر، خورش خلال خاله خانم،  
نوشته شده در تاریخ جمعه 13 مهر 1397 توسط نینا نیکانی | نظرات()
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.
درباره وبلاگ
مطالب اخیر
آرشیو مطالب
نویسندگان
ابر برچسب ها
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :