تبلیغات
آشپزی - خواص چای و دمنوش و شربت برگ به لیمو گرم یا سرد در بارداری و فشارخون
آشپزی

به لیمو

به لیمو , خواص به لیمو , چای به لیمو , دمنوش به لیمو 

در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره خواص چای و دمنوش و شربت برگ به لیمو گرم یا سرد در بارداری و فشارخون برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید

آشنایی با به لیمو

 درختچه ای با برگ های باریک و کشیده و بسیار معطر . او عطری خوش مثل بوی لیمو دارد که با لمس قسمت زیرین برگ ها قابل استشمام است.این درختچه به لیمو نام دارد و همچنین این گیاه دارای فواید دارویی نیز می باشد. این گیاه با نام علمی Aloysia citrodora بومی آمریکای جنوبی و از خانواده ی شاهپسندیان بوده است.به لیمو گیاهی دائمی و همیشگی است که درختچه ی آن به طول ۱٫۵ تا ۲ متر هم میرسد و در وسط های فصل تابستان در شرایط مناسب گلدهی می کند. این گیاه خوشبو حاوی گل های کوچک و سفید رنگی است که بر روی گل آذین چند شاخه و بنفش رنگ پیدا می شود. برگ های این گیاه را در پایان فصل تابستان برداشت می کنند و از آن به صورت خشک و تازه داخل دم نوش ها و غذاها استفاده می کنند تا هم از عطر و طعم دل انگیز آن  و هم از خواص درمانی که دارد بهره ببرند.از جمله خواصی که این گیاه دارد می توان به خاصیت ضد اسپاسم، آرامبخشی، کمک به هضم و دستگاه گوارش و … اشاره کرد که البته در مصرف آن نباید زیاده روی کرد.گیاه ارائه شده در این مجموعه می تواند محصولی کاملا ارگانیک را در اختیار شما قرار بدهد تا با خیال راحت آن را مصرف کنید.

نحوه ی نگهداری از گیاه به لیمو

آبیاری : این گیاه نسبت به آبیاری بسیار حساس است. به صورتی که در صورت خشکی زیاد، گیاه از بین می رود و همچنین در صورت رطوبت بسیار زیاد و سنگینی خاک برگ های این گیاه سریعا زرد شده و ریزش می کنند.بنابراین برای آبیاری دقت کنید هر زمانی که خاک به خشکی نزدیک شد، آبیاری انجام دهید.نور : روزی ۴ الی ۵ ساعت نور بسیار زیاد و مستقیم نیاز دارد، در روزهای بسیار گرم برای جلوگیری از سوختگی برگ ها، گیاه را در فضایی نیم سایه قرار دهید.دما : حداقل دمایی که این گیاه تحمل می کند، منفی ۱۰ درجه است. بنابراین در فصل زمستان بوته را به محلی گرم انتقال دهید و یا اینکه آن را بپوشانید.خاک : خاکی غنی و با زهکشی مناسب. تکثیر : این گیاه از طریق قلمه زنی و خوابانیدن شاخه تکثیر می شود.برای قلمه زنی، شاخه شامل چندین برگ و گره را داخل خاک قرار می دهند. این گیاه به سرعت ریشه می زند ولی در ۲ سال ابتدایی بسیار حساس به سرما و شرایط می باشد.دمنوش گیاهان امروزه یکی از متداولترین نوع نوشیدنی های جهان به ویژه کشورمان است. گروه وبسایت ناز وب، استفاده از دمنوش های گیاهی علاوه بر این که هزینه بر نیست می تواند در دورهمی های عصرانه یک نوشیدنی خاص و متفاوت را با آن تجربه کنید و در کنار این نوشیدنی سلامتی را به خودتان هدیه بدهید.برگ به لیمو نیز یکی از پرطرفدارترین گیاهان دارویی می باشد که در ادامه به خواص و مضرات برگ به لیمو روش کاشت و برداشت و هم چنین دستور تهیه این دمنوش می پردازیم.

شرح گیاه به لیمو

نام علمی این جنس به افتخار دکتر اوگوست لیپی جهانگرد فرانسوی که به آمریکای جنوبی مسافرت نموده و این نبات را به خود به اروپا برده، گذارده شده است. این درختچه بومی آرژانتین و شیلی است.نام آن بعلت بوی مطبوع برگ در بین باغبانان به لیمو و عربی لویسه نامیده می شود. این درختچه به سرمای چند درجه زیر صفر حساس است و در شمال کشور در هوای آزاد بخوبی رشد می کند و در نقاط سردسیر در گلخانه نگهداری می شود.ارتفاع درختچه ۵/۱ تا ۲ متر دارای ساقه دراز، زاویه دار و منشعب می باشد برگهای ساده، خشن، کامل ،فراهم ، مجتمع به تعداد ۳ یا ۴ تایی و به رنگ سبز روشن دارد گل های آن کوچک و دارای جامی است که از خارج سفید و از داخل آبی مایل به بنفش استمجموعه گلهای آن نیز ظاهر هرمی شکل در حول یک محور دراز بوجود می آورد کاسه گل آن لوله ای شکل، منتهی به چهار دندانه باریک و جام گل آن مرکب از ۴ لوب پهن است. چهار پرچم دارد که دو به دو مساوی است میوه اش شفت مانند و محتوی دو دانه می باشد.قسمت مورد استفاده گیاه : برگهای آن است.

به لیمو , به لیمو و فشار خون , به لیمو گرم یا سرد , به لیمو در بارداری

خواص و کاربرد به لیمو

برگ‌ها بخش دارویی این گیاه هستند و بویی شبیه لیمو دارند. برگ‌ها را در اواخر تابستان جمع‌آوری می‌کنند. پودر برگ گیاه به‌لیمو به رنگ سبز مات و دارای بوی معطر، طعم آن تند و کمی تلخ است.از به‌ لیمو در درمان سوء هاضمه، نفخ، سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی، سرگیجه و علائم سرماخوردگی استفاده می‌شود بعلاوه در تقویت حافظه و ایجاد آرامش و درمان بی خوابی نیز مفید است.همچنین به عنوان ادویه در مصارف خانگی نیز کاربرد دارد. اسانس به‌لیمو دارای خواص باکتری کش و حشره کش بوده و همچنین در صنعت عطرسازی نیز از آن استفاده می‌شود.مضرات برگ به لیمو (موارد احتیاطی و منع مصرف)در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد به‌لیمو اجتناب کرد. استفاده موضعی به‌لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.برگ و اسانس به‌لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد. از فراورده‌های موجود در بازار آن می‌توان به چای ورون اشاره کرد.نوشیدن دم کردهٔ گیاه به‌لیمو به صورت چای طرفداران زیادی دارد.



نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 23 اسفند 1397 توسط نینا نیکانی | نظرات()
درباره وبلاگ
مطالب اخیر
آرشیو مطالب
نویسندگان
ابر برچسب ها
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :