تبلیغات
آشپزی - مضرات و خواص مصرف انواع شکلات تلخ و داغ صبحانه تخته ای
آشپزی

شکلات

شکلات , مضرات شکلات , خواص شکلات , انواع شکلات

در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره مضرات و خواص مصرف انواع شکلات تلخ و داغ صبحانه تخته ای برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید . همانطور که می دانید، شکلات یک خوراکی خوشمزه است که همه از کوچک و بزرگ آن را دوست دارند و بسیار محبوب است، همچنین برای سلامتی ما بسیار ارزشمند است. خواص شکلات بسیار مهم و مهم است که برخی از پزشکان آن را در درمان های خاص خود تجویز می کنند. شکلات های معمولی از مواد تشکیل دهنده مانند کاکائو، شکر، کره، کاکائو، لیپید، امولسیون ها و طعم دهنده ها تشکیل شده و علاوه بر ارزش غذایی بالا، آنها به عنوان یک منبع غنی از انرژی محسوب می شوند.

تاریخچه شکلات

شکلات با وجود شهرت خود در زیاد کردن وزن ، مزایای زیادی دارد . شکلات از بذر Theobroma درخت کاکائو ساخته شده است. اولین استفاده از شکلات به تمدن Olmec در Mesoamerica برمیگردد. بعد از کشف قاره آمریکا ، شکلات در اروپا بسیار محبوب بود و تقاضا افزایش یافته بود . در حال حاضر شکلات تبدیل به یک محصول محبوب شده است که میلیون ها نفر از مردم هر روز برای طعم های منحصر به فرد، غنی و شیرین او خود را آماده می کنند . افرادی که دوست دارند شکلات بخورند همیشه تأکید دارند که سلامتی آنها تهدید میشود با این حال، خوردن یک مقدار شکلات در هفته می تواند برخی از اثرات منحصر به فرد او را بر روی بدن شما داشته باشد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که شکلات تیره یک آنتی اکسیدان غنی است که نباید از رژیم غذایی جدا و حذف شود. شکلات همچنین دارای مقدار زیادی از فلاونوئیدها است، که بدن را در مقابل بسیاری از بیماری ها محافظت می کند.

شکلات

کاکائو بومی آمریکای جنوبی و مرکزی و مکزیک است و حداقل سه هزار ساله کشت شده است. شواهد باستان شناسی نشان می دهد کشت و استفاده از این مواد در هندوراس حدود ۱۱۰۰ سال قبل از میلاد است. شکلات یک مورد لوکس در بخش مرکزی ایالات متحده بود و جالب است بدانید که از دانه کاکائو به عنوان پول استفاده می کردند . در گذشته، شکلات بیشتر در نوشیدنی های شکلاتی استفاده میشده است . کسی که شکلات را دوست دارد یک شوکولیک نامیده می شود. برای اولین بار، فاتحان اسپانیا کاکائو را به پادشاه و ملکه اسپانیا نشان دادن و آن را از آمریکا به اروپا آوردند و خیلی سریع شکلات جزو مواد غذایی قاره اروپا محسوب شد. در آن زمان، شکلات فقط در انواع نوشیدنی ها استفاده شد، که البته، مقداری قند را به نوشیدنی اضافه میکردند تا تلخی شکلات کمتر شود . تا قرن ۱۷ میلادی، شکلات در اروپا به عنوان یک ماده گرانقیمت بود و تنها مورد استفاده افراد ثروتمند و غنی بود. در سال ۱۸۲۸، مردم هلند متدی ابداع کرده اند که در آن با گرفتن چربی دانه کاکائو ، از آن کره میگرفتند و مزه تلخ آن را با روش دیگری میگرفتند . از آن زمان تاکنون شکلات ساخته شده است. گفته میشود که جوزف فرای اولین فردی بود که شکلات مدرن را در سال ۱۸۴۷ ارائه داد که به راحتی میشد آن را خورد . با وجود پیشرفت های صنعت شکلات، شکلات به لطف جنگ جهانی اول، محبوبیت بیشتری به دست آورد. در طی این جنگ، این ماده به عنوان یک جیره و جایزه برای سربازان استفاده میکردند . در سال های ۱۹۳۰، حدود ۴۰،۰۰۰ نوع شکلات مختلف تولید میشدند .

انواع شکلات

شکلات ها معمولا با شیر ترکیب می شوند و به بازار می آیند. هر چقدر که مقدار شکلات استفاده شده بیشتر باشد ، شکلات سیاه و تلخ تر می شود. شکلات از ۱۰٪ (شکلات سفید) تا ۹۹٪ (شکلات تلخ) ارزیابی و درجه بندی می شود. اکثرا اسانس و طعم نعناعی ، پرتقالی، موزی ، توت فرنگی و غیره را به طور معمول به شکلات ها اضافه می کنند . در شکلات تخته ای ، از مغز میوه هایی مانند فندق، بادام زمینی و گردو استفاده می شود. گاهی اوقات عسل، کارامل، مربا، کشمش نیز برای ساخت شکلات استفاده می شود. شکلات یکی از مشهور ترین ترین تنقلات در همه جای جهان است.یکی از افزودنی و مکمل های نامطلوب است که موجب کاهش قیمت شکلات میشود موم پارافین است . مصرف شکلات برای سگ ها ، گربه ها و اسب ها زیان آور است و مانند سم در بدن آنها عمل خواهد کرد .

مصرف شکلات در ایران

تولید و مصرف شکلات در ایران، مانند بسیاری از کشورهای دیگر، سابقه طولانی ندارد. اولین کارخانه شکلات در ایران حدود ۶۰ سال پیش توسط دو برادر در تبریز تاسیس شد. محصول کارخانه تبریزی ها تا مدت زمان طولانی آب نبات و تافب برای کودکان بود، که بعدها بعنوان نام داداش برادر شناخته شد و اکنون به عنوان آیدین شناخته شده است. کارخانه و کارخانه های متعدد که بعدا ایجاد شد، به تدریج دامنه فعالیت خود را گسترش دادند و انواع دیگر محصولات را عرضه کردند . اکنون حدود ۱۰۰۰ واحد صنعتی با ظرفیت تولید سالانه حدود یک میلیون تن شیرینی و شکلات در ایران فعالیت می کنند. اما حجم تولید آنها حدود ۵۰ درصد از ظرفیت خود است و حدود ۲۰ درصد از تولید آنها صادرات می کند. صادرات شکلات ایران در دهه گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است.

شکلات , شکلات صبحانه , شکلات تخته ای , شکلات داغ

فواید شکلات برای بدن

آنتی اکسیدان های شکلات برای قلب عالی هستند. خوردن شکلات تیره موجب انقباض شریان ها و بهبود جریان خون می شود و از انباشت پلاک در دیواره عروقی جلوگیری می کند. بر خلاف تصورات، شکلات به بسیاری از افرادی که قصد از دست دادن وزن دارند کمک می کند. شکلات بسیار مناسب برای رژیم های لاغری است، زیرا دارای آنتی اکسیدان بالایی است و شما را زود سیر میکند. شکلات نسبت به چای یا قهوه کافئین کمتری دارد . مصرف شکلات به جلوگیری و درمان بیماری های مختلف کمک می کند، زیرا تاثیر آن مثل تاثیر یک مسکن طبیعی است. فقط یک قطعه شکلات می تواند انرژی مورد نیاز برای دویدن ۱۵۰ متر را تامین کند. ریز مغذی ها در شکلات باعث تشکیل باکتری های مفید در بدن می شود. با توجه به مقدار بالای فلاونوئیدها شکلات، این ماده خوشمزه میتواند پوست شما را در برابر نور خورشید محافظت و از آفتاب سوختگی جلوگیری کند. بوی شکلات باعث افزایش امواج مغز می شود و از این طریق موجب آرامش می شود. علاوه بر این، مصرف شکلات باعث احساس سرحالی و خوشی در بدن میشود زیرا با خوردن شکلات باعث تحریک ترشح آندورفین میشوید و سطح سروتونین را افزایش می دهید. مصرف شکلات تقویت کننده تمرکز و حافظه است. در این رابطه ، فلاونوئیدها به عنوان یک محرک ، جریان خون رسانی به مغز را به مدت ۲ تا ۳ ساعت تحریک مینمایند . شکلات به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند زیرا ترکیبات ضد باکتری در دانه های کاکائو تا حد زیادی اثر شکر را جبران می کنند. این ماده خوشمزه خستگی را کاهش می دهد و آمادگی جسمانی را بهبود می بخشد. مقدار زیادی از آنتی اکسیدان های شکلات تیره می تواند امید به زندگی افرادی را که به طور منظم شکلات می خورند، افزایش دهد. شکلات تیره می تواند دید بهتر را در شرایط کنتراست کم فراهم کند.

شکلات و کلسترول

شکلات ها حاوی مقادیر زیادی از اسیدهای چرب اشباع هستند که اکثر آنها از طریق “اسید استریک” به دست می آیند. این ماده مانند دیگر اسیدهای چرب اشباع شده عمل نمی کند. به همین علت ، بر خلاف باور عمومی، شکلات سطح کلسترول بد خون را افزایش نمی دهد و در بعضی افراد کلسترول خون بد را کاهش می دهد.

نکاتی در مورد مصرف شکلات

تنها شکلات که واقعا برای سلامتی مفید است شکلات تلخ تیره است. اگر چه بعضی از شکلات سفید نیز مفید هستند ، اما اثرات آنها کمتر از شکلات تیره است. استفاده از شکلات باید متعادل باشد و نباید بیش از ۵۰ گرم در روز باشد. افرادی که به دیابت و چاقی دچار هستند قبل از افزودن شکلات تیره به رژیم غذایی باید با پزشک مشورت کنند. هنگام خرید شکلات، مطمئن شوید که کمتر از ۶۵٪ کاکائو داشته باشید.



نوشته شده در تاریخ پنجشنبه 23 اسفند 1397 توسط نینا نیکانی | نظرات()
درباره وبلاگ
مطالب اخیر
آرشیو مطالب
نویسندگان
ابر برچسب ها
آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :